2 months…..

Sedar tak sedar, dh 2 bulan abah meninggalkan kami semua.

Dalam masa 2 bulan ni jgk mcm2 berlaku.

Kadang2 rasa abah masih ada. Bukan sebab denial stage, tapi rasa abah masih ada. Sebab rutin aku xde la berubah sgt. Lately pn, I mean 2 years back, mmg byk abiskan masa kt luar. jadi rutin berubah sket sbb I have to accompany my mom.

Semoga Allah gantikan yg lebih baik, yg terbaik. Semoga ada hikmah utk semua ni.

Semoga Allah tempat abah di kalangan para nabi, syuhada’, solihin….aaamiiin

Semoga kami sekeluarga dapat berjumpa semula di syurga Firdausi ….aaamiiiin…..

 

Ya Allah, luaskan kubur abah, jadikan kubur abah taman2 syurga, tiada seksaan kubur, hidup yg lebih baik di sana…… aaamiiiin…….

 

Mohon doakan ketabahan kami sekeluarga aaamiiin 😀

Advertisements

Aku stress…..

Sebenarnya dah jarang update blog. Tapi sebab kat sini je boleh luahkan perasaan. I prefer to put it here.

Punca stress:

  1. Family

Family support tu sgt penting.

2. Friends

3. Works

4. Patients

Semoga Allah gantikan yg lebih baik …aaamiiin

Tips ke Ho Chi Minh, Vietnam

Alhamdulillah, berkesempatan ke HCM @ Saigon, Vietnam

24-28 Oct 2018 yg lepas.

So, ini dia tips2 nye. Nanti kita post lain utk gmbo ye.

Tips:

  1. Shopping

Mesti dilakukan weekdays eh. Kesilapan yg sy buat. Duk survey smpi la mlm sabtu baru nak beli, mase ni, dh xleh tawar, xde free gift, sme brg akan naik rm5-10. huhu

2. Bayar guna RM

korang nti selalu check harga kt apps XE tu. biasanya, bayar gune RM jauh lebih murah. tapi kdg2 byr ikot dong murah. lgpn pekedai xmrh pn kalau kte nk check XE dlu.

3. Pakej tour

utk ke Mekong, kami amk dgn hotel , RM 53 tmsuk halal lunch. Tapi tnye ahli rombongan lain diorg kt rm55, sbb dorg direct dgn tour tu. hehe, so jimatlah. 1 full day trip.

utk ke Cu Chi tunnel pn amk dgn hotel rm 35. sbb dgn tour rm50. pdhal pakej tu same je. utk half day trip.

4. Pasar malam

Dah blk Malaysia ni, br sedar. kalau korg shopping kt psr mlm tu lg murah drp kt tepi kedai tu. dannnn kualiti pn lg bgus. tp kne pndai crk & survey la eh.

5. Nak ke city tour

yg ni boleh jln kaki je dr hotel. utk jimat berbelanja

ok, bateri dh nak kong ni. Till then, wassalam.

 

boleh tnye kt bwh, kalau nk tau lebih details.

 

Tqvm.

 

p1. Sho1.1.fffkjfkfkfkf1

online diary

Blogging is one of my heart-feeling expression. Too much too say but I hope Allah grant me with the highest calmness, taqwa, istiqamah to gain His Jannah.

Addunya is temporarily life.

every difficulties, hard times will disappear soon.

praying that Allah gives all of us the best of Imaan and grant us with highest level of Jannah Firdausi.

I’m bad at writing at the moment as my heart so jumbled up with so many things.

May Allah ease everything for us dunya wal akhirah.

InshaAllah….

My Guardian Angel – 15th Sept 2018

12th September 2018

Around 3 am

Mom called : informed dad had sever stomache, unable to move/walk/sit

Dad: We wait until 6 am, for Subuh prayer

 

8 am – Green Zone, X-ray done, urine test unable to conduct

11 am- Send to Yellow Zone, just to monitor until 5pm

2 pm- Send to Red Zone

5 pm- Emergency major op

 

15th September 2018

6.08 pm ……..

I Innalillahiwainnailaihirajiun

Allahummafirghlahuwarhamhuwaafiniwa’fuanhu

Rest in peace, dad.

I love u

 

alfatihah